9 συμβουλές για να ταξιδέψετε με μικρό budget!

9 συμβουλές για να ταξιδέψετε με μικρό budget! 

Το να ταξιδεύουμε οικονομικά, είναι κάτι που εξιτάρει όλο τον κόσμο! Η συνήθης ερώτηση είναι «Πως μπορώ να εξοικονομήσω χρήματα σε ένα ταξίδι;».

Η παραπάνω ερώτηση γίνεται ολοένα και πιο συχνά μεταξύ των ταξιδιωτών κι αυτό εξηγείται καθώς όλος ο κόσμος που ταξιδεύει θέλει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία, με σκοπό να χρησιμοποιήσει περισσότερα χρήματα για δραστηριότητες και τοπικό φαγητό στον προορισμό τους!

Εδώ στο WestChannel.gr σας έχουμε 9 συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρήματα για το επόμενό σας ταξίδι και να το κάνετε άμεσα πραγματοποιήσιμο!

 

Πηγαίνετε εκεί που πηγαίνουν οι ντόπιοι!

Οι ντόπιοι σίγουρα ξέρουν – και σπάνια κάνουν λάθος! Ρωτήστε τους ντόπιους που να φάτε και που να πιείτε το ποτό σας – έτσι θα αποφύγετε τα τουριστικά μέρη που συνήθως χρεώνουν πολλαπλάσιες τιμές στις υπηρεσίες τους.

Αν ακολουθείτε τις συμβουλές των ντόπιων, είναι σίγουρο ότι θα φάτε πολύ καλύτερα αλλά και πολύ οικονομικότερα, απ’ ότι αν προτιμήσετε τα τουριστικά σημεία με την βαβούρα και τους πολλούς τουρίστες.

 

Μείνετε σε ξενώνες ή δωμάτια και όχι ξενοδοχεία!

Μια από τις καλύτερες συμβουλές που μπορεί να ακολουθήσει ένας ταξιδιώτης, είναι να μείνει σε κάποιο hostelή οικονομικό δωμάτια.

Τα ξενοδοχεία είναι αρκετά ακριβά και όταν θα το χρησιμοποιήσετε μονάχα για έναν ύπνο το βράδυ, τότε ίσως να μην αξίζει τόσα χρήματα!

Μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα αν προτιμήσετε διαμονή σε hostelή δωμάτιο και να ξοδέψετε αυτά τα χρήματα κάπου αλλού στο ταξίδι σας!

Σκεφθείτε ότι μέσο όρο μπορείτε να ξοδέψετε 10-15€ / ημέρα για να μείνετε σε ένα hostelή δωμάτια, σε αντίθεση με το ξενοδοχείο όπου θα χρειαστείτε παραπάνω από 50€ για διαμονή το λιγότερο.

Αν θέλετε να αναζητήσετε hostelή δωμάτια, ψάξτε στο Airbnb.com– αντίστοιχα για ξενοδοχεία μπορείτε να αναζητήσετε στο Booking.com

 

Φερθείτε έξυπνα όταν κλείνετε αεροπορικά εισιτήρια!

Όταν αναζητάτε αεροπορικά εισιτήρια, υπάρχουν διάφορα tipsπου μπορείτε αν ακολουθήσετε, έτσι ώστε να βρίσκετε φθηνά εισιτήρια.

Ένα από αυτά είναι να αναζητάτε σε ιστοσελίδες που συγκρίνουν τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Με αυτόν τον τρόπο έχετε πλήρη και συνολική εικόνα για τις τιμές και δεν εξαρτάστε αποκλειστικά από έναν πάροχο (αν για παράδειγμα αναζητούσατε μόνο σε μια αεροπορική εταιρεία).

Υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες για να ψάξετε για φθηνά εισιτήρια όπως η Expedia.com καθώς και η Skyscanner. Οι παραπάνω ιστοσελίδες αναζητούν εισιτήρια σε onlineταξιδιωτικά γραφεία καθώς και απευθείας στις αεροπορικές εταιρείες.

Αν αναζητάτε αεροπορικά εισιτήρια από Ελλάδα, τότε μια από τις καλύτερες ιστοσελίδες είναι το Travelo.gr.

Στην παραπάνω ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε εύκολα προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια από όλες τις αεροπορικές εταιρείες συγκεντρωμένα καθώς και ιδέες για προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας!

Σας προτείνουμε να επισκέπτεστε όλες τις ιστοσελίδες που έχουν να κάνουν με αεροπορικά εισιτήρια και να αναζητάτε παντού, καθώς έτσι θα βρείτε τη φθηνότερη τιμή και την καλύτερη προσφορά.

 

Κάντε αναζήτηση τα μέρη που θα επισκεφθείτε, από πριν.

Αν φτάσετε στον προορισμό σας με σκοπό να αναζητήσετε τότε τα μέρη που θα επισκεφθείτε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταλήξετε στα πλέον τουριστικά και ακριβά σημεία.

Γι’αυτό το λόγο, σας προτείνουμε να έχετε κάνει εκ των προτέρων την έρευνά σας και να μελετήσετε τα μέρη που θα επισκεφθείτε όπως τα εστιατόρια που θα φάτε ή τις δραστηριότητες που θα κάνετε.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια καλύτερη εικόνα σχετικά με τα χρήματα που θα ξοδέψετε στον προορισμό σας.

 

Χρησιμοποιήστε τις δωρεάν δραστηριότητες κάθε πόλης!

Κάθε πόλη προσφέρει μοναδικές, δωρεάν δραστηριότητες για τους επισκέπτες της!

Αν αναζητήσετε σε εφαρμογές όπως το tripadvisor, θα δείτε ότι μπορείτε να βρείτε σπουδαίες δραστηριότητες χωρίς κόστος όπως ξενάγηση με τα πόδια σε ιδιαίτερα μνημεία και σημεία ιστορίας κάθε περιοχής (walkingtours), αθλητικές δραστηριότητες, κ.α.

Συνήθως σε αυτές τις δωρεάν δραστηριότητες δίνετε μόνο κάποιο φιλοδώρημα στο τέλος της περιήγησης, ειδικά αν σας άρεσε το tour!

Ένα πολύ καλό blog με ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο είναι το theBraggingmommy. Διαβάστε αυτό το άρθρο όπου θα σας βοηθήσει να εξοικονομήστε χρήματα στα αεροπορικά σας εισιτήρια!

 

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές για τη μετακίνησή σας

Για την μετακίνησή σας στο ταξίδι, χρησιμοποιήστε τις διάφορες εφαρμογές τύπου Uber ή Beat.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε δεκάδες χρήματα από το καθημερινό ταξί που θα χρησιμοποιείτε για να μετακινήστε.

Σκεφθείτε πως η διαφορά Uber με τοπικό Taxi, μπορεί να φτάσει ακόμα και το 60%!

 

Μαγειρέψτε!

Ναι, όσο περίεργο και να σας φαίνεται όταν είστε σε διακοπές, αν μαγειρέψετε στο κατάλυμά σας τότε μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και το 30% του συνολικού προϋπολογισμού σας!

Σκεφθείτε ότι το φαγητό καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος από τα έξοδα σε ένα ταξίδι.

Αν μπορείτε να μαγειρεύετε 1-2 γεύματα καθημερινά τότε και θα απολαύσετε το φαγητό στον προορισμό σας αλλά και θα περιορίσετε τα έξοδα καθώς τα περισσότερα γεύματα θα τα μαγειρεύετε εσείς!

 

Προσοχή στις εξόδους σας!

Σίγουρα όλοι θέλουν να βγουν και να πιούν και να γλεντήσουν! Όμως σκεφθείτε πόσο σας κοστίζει μια έξοδος, ειδικά σε ένα τουριστικό μέρος.

Αν περιορίσετε τα ποτά σας και τις σπατάλες κάθε βράδυ που βγαίνετε, τότε μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για να τα διαθέσετε σε άλλους πόρους του ταξιδιού σας!

 

Κρατήστε καθημερινό μέσο όρο εξόδων

Σίγουρα κάποιες ημέρες θα ξοδέψετε παραπάνω χρήματα απ’ότι υπολογίζατε. Μη σκάτε! Ισοσκελίστε τα έξοδα την επόμενη ημέρα και ξοδέψτε λιγότερα χρήματα από αυτά που υπολογίζατε!

Κρατώντας έναν μέσο όρο εξόδων (και φυσικά με το να τον τηρείτε) δεν θα ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό που έχετε ορίσει πριν το ταξίδι σας

Αν κάποια ημέρα ξεφύγετε, τότε την αμέσως επόμενη ξοδέψτε λιγότερα χρήματα για να έρθετε στα ίσα!

Στην ιστοσελίδα thewowstyle.com μπορείτε να διαβάσετε συμβουλές για το πως να εξοικονομήσετε χρήματα σε ένα ταξίδι αλλά και τι πρέπει να δείτε, σε κάθε πόλη που θα επισκεφθείτε!

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και θα δείτε στην πράξη ότι η εξοικονόμηση χρημάτων για ένα ταξίδι, είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ότι νομίζετε!