Γνωρίστε το Βουκουρέστι!

Γνωρίστε το Βουκουρέστι!

Το Βουκουρέστι μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως μια πολυσύχναστη μητρόπολη με έναν μεγάλο αριθμό πληθυσμού και πολλά πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην πόλη κατά την διάρκεια του χρόνου. Είναι μια πόλη που συνδυάζει τις παραδόσεις με τον μοντέρνο τρόπο ζωής και προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Μια πόλη που έχει καταφέρει να αναστηλώσει τα παλαιά της κτήρια και να διατηρήσει τους θρύλους της ζωντανούς μέσα στους αιώνες.

Οι πολυσύχναστοι δρόμοι στο Βουκουρέστι έχουν πολλά καταστήματα αλλά και εμπορικά κέντρα που μένουν ανοιχτά όλη μέρα και διαθέτουν μπουτίκ σχεδιαστών, εστιατόρια και καφετέριες. Κάποια από τα εμπορικά κέντρα είναι το Bucaresti Mall και το World Trade Plaza αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα. Εάν σκοπεύετε να ψωνίσετε κατά την διάρκεια της διαμονής σας στο Βουκουρέστι τότε πρέπει να επισκεφτείτε μερικές από τις γκαλερί που βρίσκονται στην πόλη οι οποίες διαθέτουν εξαιρετικά έργα τέχνης σε πολύ καλές τιμές.

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο Βουκουρέστι που θα χρειαστείτε πολλές μέρες για να τα προλάβετε όλα. Οι παραστάσεις όπερας και μπαλέτου έχουν μεγάλη απήχηση στο Βουκουρέστι και πρέπει να προσπαθήσετε να πάτε σε ένα από τα πολλά ρεσιτάλ. Η Opera National Romana ανεβάζει πολλές παραστάσεις και είναι πολύ εύκολο να βρείτε εισιτήρια. Επιπλέον μπορείτε να απολαύσετε ένα μουσικό ρεσιτάλ στην National Chamber Orchestra ή ακόμα να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση στο National Theatre.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για άλλα είδη ψυχαγωγίας το Βουκουρέστι είναι γεμάτο Jazz κλαμπ, κλαμπ με ζωντανή μουσική και μοντέρνα κλαμπ. Σαν μια εναλλακτική βραδινή έξοδο μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά καζίνο που υπάρχουν στην πόλη ή και το τσίρκο. Υπάρχουν τόσα πολλά φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στο Βουκουρέστι που όλο και κάποιο θα μπορέσετε να επισκεφτείτε κατά την παραμονή σας στην πόλη. Η νυχτερινή ζωή στο Βουκουρέστι είναι ποικιλόμορφη. Το βέβαιο όμως είναι ότι το Βουκουρέστι είναι μια πόλη γεμάτη με πολλά είδη ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες και τα γούστα, μια πόλη που δεν θα σας επιτρέψει ποτέ να βαρεθείτε.

Οι διακοπές σας στο Βουκουρέστι δεν θα είναι ολοκληρωμένες αν δεν επισκεφτείτε μερικά, αν όχι όλα, από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, ορόσημα και μουσεία που υπάρχουν παντού στην πόλη.

Το Βουκουρέστι είναι φημισμένο για τα πολλά παλάτια του που σήμερα είναι μουσεία, και για τα πάρκα του που είναι γεμάτα δέντρα και λουλούδια. Το Cismigiu Park ένα πολύ μεγάλο πάρκο διαθέτει παιδική χαρά για τα παιδιά και μπορείτε να περάσετε ατέλειωτες ώρες εκεί χαλαρώνοντας και ακούγοντας τα πουλιά. Ένα άλλο πάρκο και μια ανάσα καθαρού αέρα για την πόλη είναι ο Βοτανικός Κήπος. Κάποια πάρκα έχουν πολλά αγάλματα και μνημεία που αξίζει να δείτε και πολλές συναυλίες γίνονται μέσα σε κάποια από αυτά.

Τα παλάτια και τα μουσεία είναι πάρα πολλά και όλα του είναι ξεχωριστά και μοναδικά. Το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στεγάζετε στο Παλάτι Sutu και διαθέτει πάνω από 300.00 εκθέματα που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα ενώ το Αγροτικό Μουσείο διαθέτει πολλά χειροτεχνήματα και εργαλεία της αγροτικής ζωής από περασμένους αιώνες και θεωρείτε από τα πιο σημαντικά μουσεία του πολιτισμού της Ρουμανίας. Πρέπει επίσης να επισκεφτείτε το Μουσείο George Enescu που στεγάζεται στο Παλάτι Cantacuzino, το Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο, το Τεχνικό Μουσείο, το Εθνικό Στρατιωτικό Μουσείο και πολλά άλλα.

Όπου κι αν γυρίσετε το βλέμμα σας στο Βουκουρέστι θα δείτε αγάλματα και μνημεία, φημισμένα και σημαντικά ορόσημα που δείχνουν την ιστορία της πόλης. Η Αψίδα του Θριάμβου, το Βασιλικό Παλάτι που είναι πλέον το Εθνικό Μουσείο Τεχνών και το Romanian Athenaeum είναι κάποια από αυτά τα ορόσημα.

Το Βουκουρέστι έχει πολλές ιστορικές εκκλησίες και ίσως η παλαιότερη σωζόμενη είναι η Εκκλησία των Αποστόλων ή όπως ονομάζεται στα Ρουμανικά Biserica Apostles ή οποία διαθέτει όμορφες εικόνες και τοιχογραφίες. Μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε την εκκλησία ή αλλιώς Biserica Patriarhiei, την Biserica Stavropoleos και τον Καθεδρικό Ναό του Saint Joseph.

Τα περισσότερα μουσεία, εκκλησίες, παλάτια και σημεία αναφοράς βρίσκονται στην Calea Victorei, μια πολύ μεγάλη λεωφόρο, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, στην περιοχή Lipascani και φυσικά στο παλιό ιστορικό κέντρο. Μπορείτε να περιπλανηθείτε μέσα στους δρόμους της πόλης και να θαυμάσετε τα αξιοθέατα αλλά και τα κτήρια με τα ποικίλα αρχιτεκτονικά στυλ από διαφορετικές περιόδους τα όποια συνδυάζονται προσδίδοντας ξεχωριστό χαρακτήρα στο Βουκουρέστι.

Το Βουκουρέστι είναι μια σύγχρονη και κοσμοπολίτικη πόλη, μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αλλά έχει ακόμα μια μυστηριακή ατμόσφαιρα να περιτριγυρίζει την πόλη κάνοντας όλους να την αγαπούν.