Σχήμα προσώπου και ανδρικά γυαλιά ηλίου

σχημα προσωπου και γυαλια ηλιου

Σχήμα προσώπου και ανδρικά γυαλιά ηλίου

Η επιλογή ενός καινούργιου ζευγαριού γυαλιών ηλίου τα οποία προορίζονται για καθημερινή χρήση δεν απαιτεί επιστημονικές γνώσεις και δε πρέπει να σας τρομάζει. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν επενδύσετε στο επόμενο ζευγάρι σας. Πρώτα, αποφασίστε για τα λειτουργικά στοιχεία για τα οποία χρειάζεστε τα γυαλιά ηλίου.

Τέτοια στοιχεία είναι τι είδους φακού θα έχουν, δηλαδή αν θα είναι πολωμένοι φακοί, ντεγκραντέ ή καθρέφτες. Για παράδειγμα οι πολωτικοί φακοί οι καταπολεμούν τις αντανακλάσεις που προέρχονται από επιφάνειες όπως το νερό, η θάλασσα, η άσφαλτος και οι μεταλλικές επιφάνειες. Οι καθρέφτες μπορούν να προσθέσουν επιπλέον απορρόφηση από τις αντανακλάσεις.

Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξτε το σχήμα του σκελετού όπου θα ακουμπήσει στο πρόσωπό σας. Ο στόχος είναι να τονιστούν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Ένας  γενικός κανόνας για να ταιριάξετε καλύτερα έναν σκελετό γυλιών με το πρόσωπο σας είναι να διαλέξετε πλαίσια που αντιπαραβάλλονται ελαφρώς με το σχήμα του προσώπου σας.

Δεν είστε σίγουροι ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας; Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και αποφασίστε εάν το πρόσωπό σας είναι στρογγυλό, τετράγωνο, μακρόστενο, αν έχει σχήμα καρδιάς, διαμαντιού ή τριγωνικό.

Θα ήταν επίσης χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα για να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τα παραπάνω σχήματα και να βρείτε σε πιο σχήμα είναι πιο κοντά το πρόσωπο σας. Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στις συστάσεις μας που έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια του Peacoxk.com – υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές σε σκελετούς για να αναδείξετε με τον καλύτερο τρόπο το πρόσωπο σας.

 

Γυαλιά ηλίου για στρογγυλό πρόσωπο

σχημα προσωπου και γυαλια ηλιου

Αν το πρόσωπο σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, μείνετε μακριά από τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου, εκτός και αν θέλετε να τονίσετε ακόμα περισσότερο το στρογγυλό σχήμα του προσώπου σας. Επιλέξτε γυαλιά με μεγαλύτερο ύψος όπως γυαλιά ηλίου aviator.

Αυτού του τύπου τα γυαλιά θα δέσουν αρμονικά με το πρόσωπο σας. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε γυαλιά με τετράγωνα πλαίσια ή γυαλιά με γωνιακά πλαίσια στις άκρες. Με τα τετράγωνα γυαλιά θα δημιουργήσετε αντίθεση μεταξύ του σχήματος προσώπου και του σκελετού και θα τονίσετε ακόμα περισσότερο το πρόσωπο σας

 

Οβάλ πρόσωπο

σχημα προσωπου και γυαλια ηλιου

Είναι δύσκολο να πάει κάτι στραβά στην επιλογή γυαλιών σε ένα ωοειδές πρόσωπο. Είναι το ιδανικό σχήμα για τα γυαλιά ηλίου. Τα περισσότερα γυαλιά ηλίου ταιριάζουν με ευκολία σε αυτό το σχήμα προσώπου. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε όταν θα επιλέγετε γυαλιά, είναι να είστε σίγουροι ότι τα πλαίσια των γυαλιών δεν θα βγαίνουν έξω από τα όρια του προσώπου σας.

Τετράγωνο πρόσωπο

σχημα προσωπου και γυαλια ηλιου

Οι στρογγυλεμένες γωνίες είναι το κλειδί για την επιτυχή επιλογή γυαλιών ηλίου εάν το πρόσωπο σας χαρακτηρίζεται από τετράγωνη γνάθο. Αναζητήστε για γυαλιά ηλίου που το μέγεθός τους θα φτάνει μέχρι το πλάτος του προσώπου σας.

Οι επιλογές σας θα πρέπει να είναι σκελετοί με απαλές γραμμές. Οι πάρα πολλές και σκληρές γωνίες δεν θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε το πρόσωπό σας αντίθετα θα το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο τετράγωνο. Τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου θα «μαλακώσουν» το πρόσωπο σας καθώς θα βοηθήσουν στο να δοθεί η απαραίτητη καμπυλότητα.

 

Μακρόστενο πρόσωπο

σχημα προσωπου και γυαλια ηλιου

Παρόμοια με τους φίλους μας που έχουν τετράγωνο πρόσωπο, θα πρέπει να επιλέξετε μοντέλα με πιο απαλές γραμμές και στρογγυλεμένες γωνίες.

Τα γυαλιά ηλίου με στυλ Wayfarer θα «λειτουργήσουν» αρμονικά, για αυτό το σχήμα προσώπου. Αυτό που θα πρέπει να αποφύγετε σίγουρα είναι τα μικρά πλαίσια τα οποία θα κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται ακόμα πιο μακρύ.

 

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

σχημα προσωπου και γυαλια ηλιου

Τα τετράγωνα πλαίσια μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με ένα στενό πηγούνι, προσθέτοντας διαφορετικές γωνίες οι οποίες θα δώσουν νέο ενδιαφέρον στο πρόσωπο σας. Αποφύγετε υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου ή αυτά που έχουν σχήμα δάκρυ. Επιλέξτε γυαλιά που έχουν έντονες γωνίες τα οποία θα δώσουν την ανάλογη έμφαση στο πρόσωπο σας.

 

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

σχημα προσωπου και γυαλια ηλιου

Τα περισσότερα σχήματα σκελετών θα ταιριάξουν καλά στα πρόσωπα που έχουν σχήμα διαμαντιού, εφόσον είναι σύμφωνα με τις αναλογίες σας. Κατά την επιλογή θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στο μέγεθος του σκελετού.

Οτιδήποτε ευρύτερο από τα ζυγωματικά σας, θα κάνει το πιο πλατύ σημείο του προσώπου σας να εμφανίζεται ακόμη πλατύτερο.  Αυτό με τη σειρά του, θα κάνει το πηγούνι και το μέτωπό σας μικρότερο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Έτσι θα δημιουργηθεί μια έντονη ανομοιομορφία στο πρόσωπο.

 

Τριγωνικό πρόσωπο

σχημα προσωπου και γυαλια ηλιου

Οι περισσότεροι σκελετοί που κάνουν άνοιγμα προς τα πάνω στο σημείο τον φακών, ταιριάζουν καλά με αυτό το σχήμα προσώπου. Επίσης οποιοδήποτε μοντέλο γυαλιών με σχήμα δάκρυ θα φέρει τη απαραίτητη διαστασιολογική ισορροπία.

Στις σελίδες του Peacoxk.com θα βρείτε τα κατάλληλα ανδρικά γυαλιά ηλίου για όλα τα σχήματα προσώπου. Θα βρείτε ακόμα οδηγούς που θα σας κατευθύνουν σωστά στο να επιλέξετε σωστό ζευγάρι γυαλιών με βάση το σχήμα προσώπου σας. Επίσης θα βρείτε πολλά διαφορετικά χρώματα και τύπου φακών που θα καλύψουν τις ανάγκες σας και θα αναδείξουν το πρόσωπα σας.