Τα πιθανά κέρδη από μια παγωτομηχανή softice

Τα πιθανά κέρδη από μια παγωτομηχανή softice

Τώρα που ο καιρός ξανά ζεσταίνει, είναι η ιδανική εποχή για να τοποθετήσετε φρέσκο παγωτό στο κατάστημά σας – και τι καλύτερο από το παγωτό χωνάκι – soft ice!

Το μαλακό παγωτό χωνάκι προσφέρει ασύγκριτα πλεονεκτήματα τόσο για το κατάστημα που το προσφέρει όσο και για τον πελάτη.

Πρόκειται για ένα φρέσκο προϊόν που σερβίρετε στην ιδανική θερμοκρασία έτσι ώστε να μην είναι πολύ παγωμένο αλλά ούτε να λιώνει γρήγορα στα χέρια του πελάτη.

Για να μπορέσετε να προσφέρετε αυτό το καταπληκτικό παγωτό στους πελάτες σας, θα χρειαστεί να έχετε μια παγωτομηχανή softiceκατάλληλη για να βγάζει αυτού του είδος το παγωτό!

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τα πάντα για τις παγωτομηχανές και τι θα χρειαστεί να γνωρίζετε πριν προβείτε σε αγορά επαγγελματικής παγωτομηχανής.

 

Κόστος αγοράς

Το κόστος αγοράς εξαρτάται αποκλειστικά από το μοντέλο που θα επιλέξετε – δηλαδή την μάρκα, τη δυνατότητα παραγωγής, την εταιρεία που θα διαλέξετε να συνεργαστείτε, κ.α.

Οι παγωτομηχανές ξεκινάνε από περίπου 3.000€ και μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 20.000€ – εδώ μιλάμε φυσικά για μεγάλα επαγγελματικά μοντέλα που έχουν παραγωγή εκατοντάδες κιλά κάθε ώρα!

Τέτοιες μεγάλες παγωτομηχανές χρειάζονται τα καταστήματα που βρίσκονται σε πολύ κεντρικά σημεία και πόστα και σκοπό έχουν να εξυπηρετούν εκατοντάδες πελάτες κάθε χρόνο.

Το κόστος αγοράς είναι το πρώτο βήμα στην έρευνα αγοράς για την παγωτομηχανή σας, καθώς από αυτό θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσετε στην αγορά.

Το δεύτερο βήμα είναι η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας για να σας προμηθεύσει με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των μηχανών παγωτού είναι η EASYHORECA που τροφοδοτεί κάθε χρόνο περισσότερες από 100 παγωτομηχανές soft ice σε καταστήματα και χώρους εστίασης κάθε λογής.

Οι μηχανές της EASYHORECA είναι τα πλέον αξιόπιστα μηχανήματα και αυτά έχουμε λάβει υπ’όψιν για τη συγγραφή αυτού του άρθρου, καθώς αποτελούν παραπάνω από το 60% των παγωτομηχανών που υπάρχουν ενεργές στην Ελλάδα!

Αγοράζοντας μια επαγγελματική παγωτομηχανή από την EASYHORECA θα είστε καλυμμένος και σίγουρος σε ό,τι αφορά την τεχνική κάλυψη για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Αφήνοντας πίσω το κόστος αγοράς και την επιλογή της εταιρείας, το τρίτο κριτήριο είναι το κόστος συντήρησης – καθώς πέρα από την αγορά, θα πρέπει να σκεφθείτε και τι πάγια έξοδα θα έχετε μια μηχανή παγωτού.

 

Οι επαγγελματικές παγωτομηχανές το μεγαλύτερο πάγιο έξοδο που έχουν είναι η κατανάλωση ρεύματος.

Θα πρέπει να προμηθευτείτε μια μηχανή που να έχει κάποιες τεχνολογικές αρετές όπως εξοικονόμηση ρεύματος το βράδυ, να μη λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας(μόνο όταν χρειάζεται ή όταν βγάζει παγωτό) καθώς επίσης και να μη χρειάζεται καθάρισμα κάθε βράδυ – κάτι ιδιαίτερα συχνό σε αρκετές παγωτομηχανές.

Οι μηχανές που διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, όπως οι παγωτομηχανές EASYHORECA, καταφέρνουν να σας εξοικονομήσουν μεγάλη ποσότητα ρεύματος αλλά και α’ ύλης, καθώς δε χρειάζεται κάθε βράδυ να πετάτε το παγωτό για να κάνετε καθαρισμό της μηχανής.

 

Αντιθέτως, ο καθαρισμός χρειάζεται μόνο 1 φορά την εβδομάδα!

 

Κέρδος από μια παγωτομηχανή

Το κέρδος που μπορεί να αφήσει μια μηχανή παγωτού σε ένα μεσαίο κατάστημα εστίασης, είναι πολύ μεγάλο.

Για αρχή, θα πρέπει να υπολογίσετε το κοστολόγιο του παγωτού που σε καμία περίπτωση δε ξεπερνάει τα 0,20€ / χωνάκι – τόσο είναι το καθαρό foodcostτης α’ ύλης (μίγμα παγωτού + χωνάκι).

Αν σε αυτό προσθέσουμε και 50% λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, υπάλληλος, φύρα) τότε το συνολικό και ολικό κόστος πηγαίνει σε 0,30€ / μερίδα.

Με μια μέση τιμή πώλησης στο 1,50€, καταλαβαίνουμε ότι τα περιθώρια κέρδους είναι τεράστια.

Φυσικά όσο πιο μεγάλη η μερίδα, τόσο μεγαλύτερο και το κέρδος του καταστήματος.

 

Απόσβεση παγωτομηχανής

Αν ένα μικρό κατάστημα πουλάει 30-35 παγωτά ανά ημέρα, τότε θα κάνει άμεσα απόσβεση μέσα σε περίπου 2 μήνες.

Στην ουσία σε μια σεζόν (6 μήνες) θα έχει βγει το κόστος της παγωτομηχανής και ένα σπουδαίο κέρδος που υπολογίζεται σε πάνω από 8000€!

Όπως καταλαβαίνουμε το κέρδος και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει μια παγωτομηχανή softiceστο κατάστημά μας είναι τεράστια.